Ingen jämställdhet bland insiders

Skandalerna exploderar dagligen i finansmarknadens kollektiva ansikte och över skärmar och espressomaskiner ventileras det senaste skvallret. Den som har en författarådra har inga problem att skapa mordintriger en masse i det här läget. Det är ju inte bara Cevianmannen och Nordeamannen utan egentligen – tydligen – en mängd andra inblandade. Och sedan har vi Carnegiehärvan och trubblet i alla de där smålistebolagen som Affärsvärlden har blivit så duktiga på att gräva fram. I några fall tycks det finnas kopplingar. Boken om april-maj 2007 blir tjock.

Men en sak stör mig i all rapportering. Faktiskt. Frånsett Nordeamannens (eller ”Bainmannen” som jag tror att Nordeafolket föredrar att kalla honom med tanke på var han jobbade när de påstådda brotten begicks) hustru….var är brudarna?

Naturligtvis är det mer intressant – och för sakfrågan relevant – att visa de blanksvettiga kostymerna som ligger bakom de påstådda brotten ur alla vinklar och vrår. Men var är kvinnorna i deras närhet? Har de bara omgett sig med Stureplansbimbos eller ”vänner till kronprinsessan” som ingen törs eller vill eller gitter skriva om? Sitter där mysiga, kanelbulledoftande sjuksköterskor i hemmiljön och väntar på männen som kommer hem med fickorna (och bilbarnstolarna) fulla av lusidorer i öppna exklusiva bilar? Eller är de riktiga bitches som – oavsett storleken på bonusen – gnäller och gnölar över att det finns dom som har det bättre, eller att farsan tjänade mycket mer på sitt skogsbruk om man inflationsjusterar…?  

Eller är de mycket smartare? Kanske har brudarna redan lämnat landet? Kanske sträcker de just nu lättjefullt ut sig på en massagebänk i sanden vid Gran Porto Royal någonstans i Mexico? Ingen kom på dem, förutom maken som kände sig tvungen att försöka tjäna lika bra (så enkla är vi män ju ofta) och nu ligger massören, poolbaren och något längre bort…världen för deras fötter ? Egentligen vill jag tro mest på det sista.  Osäkert varför, som Jan Guillou skulle tillägga.

Categories: deckare, Författande, Finansmarknaden, insiderskandal

Inläggsnavigering

Kommentarer inaktiverade.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: