Prince är välkommen till den svenska förlagsbranschen

Prince är taskig mot skivindustrin. Brunner bråkar med förlagen. En medelålders man misshandlar sin 70-årige far.

Samma fenomen, olika uttryck?

Artisten tidigare känd som ”han-som gör en rätt ball roll i Purple Rain och lovordades-av-Miles-Davis” ställer till skandal. Han S-K-Ä-N-K-E-R bort sin senaste platta. Och skivbutikerna rasar. Och…ja, herregud vilken uppståndelse det blev, då. Tillräckligt mycket om detta läser du här.  Sedan funderar man en liten stund.  Doften av en gravad Brunner vilar även över den här storyn, tycker jag.

Marknadsföringssmartness: Ny produkt på väg ut –  gör någonting spektakulärt. Skillnaden mot Brunner är att vår svenske duktige författare inte är a) populärkulturell på samma sätt b) stenrik och därför saknar möjligheten att skänka bort 3 miljoner ex av sin kommande bok.

Vari ligger skandalen? I bokförlagsbranschen är det såhär, att man kan få en eller flera pockets GRATIS om man köper två påsar blandat,  ett paket trosskydd, ett halvkilo orättvisemärkt kaffe eller en kulört och (hua) lättläst tidning. Jag har själv sett flera av mina titlar distribueras på det sättet.

Biter Prince den hand som föder honom på sedvanligt maner?   Nix. Han gör vad han kan för att överleva, han också. Med sin talang för PR och obstinata grepp har Prince helt enkelt en hygglig chans att klara sig i den svenska bokförlagsbranschen.  Dessutom är han en djävel på gura.

Categories: deckare, Författande, litteratur

Inläggsnavigering

One thought on “Prince är välkommen till den svenska förlagsbranschen

  1. Klas-Gøran

    Alltså, bilden. Jag har stora problem med bilden. Ska du ragga på mig eller skaver bara kalsongerna?

    Ska ta och lyssna på Prince. Før att vara rockrebell och visa autencitet som artist idag måste man sæga fuck you till hela det kapitalistiska systemet.

    Se vad mycket respekt han fick. Prince! Prince har væl aldrig fått respekt førut.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: