Har DU telefonDAMP?

Visst är det irriterande med folk som kommer sättande mitt i ett samtal mellan till exempel två vuxna människor och bara tar över; bara kräver ALL uppmärksamhet och förutsätter att det tidigare samtalet skall brytas? När det gäller barn kan man ju på något vis dra sitt strå till stacken och lugnt och sansat förklara att man får vänta på sin tur. Men om det är en vuxen?

Ändå känner jag alltför många som släpper precis allting som de har för händer om telefonen ringer. Inklusive det samtal som kanske redan var på gång. ”Vänta jag måste bara ta det här”, liksom.

Kanske beror det på min uppväxt i en liten håla utanför den något större hålan Västerås. Man blir kanske mer gammeldags därute i buskarna? Men jag blir riktigt genuint trött på telefon-DAMP-människorna. Den som ringer får väl också vänta på sin tur? Mobiltelefoner gör det hela ännu mer parodiskt. En dag är jag på väg ner för Kungsgatan – och jag har skitbråttom, just den här gången – när jag möter den avlägsne bekante. Av ren artighet stannar jag och byter några ord. Och så ringer hans telefon. OJ! säger han och får det där fåraktiga dum-uttrycket i nyllet. Han bara: ”maskinen ringer, jag är dess slav, måste göra den glad”-svarar.

Hmm. Vi var mitt i någonting och nu kan jag bara välja på att vänta på en annan diskussion…som verkar dra ut på tiden…. eller att vara lika osmidig själv och dra vidare. Så jag säger ”vi ses” och hastar vidare. Hoppeligen mot mer meningsfulla bekantskaper.

Om du och jag står och snackar på stan och min telefon ringer, skall det mycket till för att jag skall avbryta samtalet. Ser jag i displayen att det är något av barnen som ringer, kanske jag ber dig om lov. Kanske har jag något annat skäl att också fråga om det är okej att jag svarar. Men… noncha just Dig bara för att en telefon som är mindre intelligent än …till och med…en allsvensk linjedomare pockar på min uppmärksamhet? Näru.

Annons
Kategorier: Finansmarknaden, Infall

Inläggsnavigering

2 tankar om “Har DU telefonDAMP?

  1. Jamen tack. Jag trodde att jag var rätt ensam om att tycka att just det där ”måste-alltid-svara-i-mobilen-syndromet”börjar gå till överdrift…

  2. HC

    Underbart

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: