O’Leary – må ditt skägg växa inåt

Det har förmodligen inte undgått dig att jag är Söderbo och Bajare. Numera. Det finns dom som tycker att jag inte får räkna mig dit: Tanten dörren bredvid som är typ fjärde generationen Söderbor anser att hon är mer Bajare än jag och räknar sedan stolt upp Kennedy som en av årets startelvaspelare. Polaren på jobbet som anser att jag borde hålla mig ifrån sånt när jag faktiskt är född i Skultuna.

Men det är bara att konstatera: detta skrivs på den adress som jag bott längst sammanhängande tid på i mitt liv.

Och just för att jag är Bajare och Söderbo är jag i kväll – trots den sköna segern mot Elfsborg – riktigt irriterad på O’Learys i Götgatsbacken. Alltså: vi befinner oss mitt i Bajenland. Vad visas uppe i den stora lokalen? Vilken match visas i källaren där antalet sittplatser är nästan mer begränsat än ”barmenyn”. Derbyt uppe, Bajen i källaren.

Vad är syftet?

Jag hör dig säga ”money talks/bullshit walks” och det kan säkert ligga något i det. 

Not.

Vi är tillräckligt med Bajare på denna ö för att fylla ett sketet O’Learys vilken dag som helst i veckan när det är match. I sådana fall är det någonting annat som driver O’Learys. Kanske en värdering av vilka matcher som är mest intressanta?

O’Learys – ni har gjort ert val. Ni har valt bort Bajen. Stå ert kast. Anne O’Leary från Boston – må ditt skägg växa inåt.

Categories: Bajen, Fotboll, Hammarby, Södermalm

Inläggsnavigering

3 thoughts on “O’Leary – må ditt skägg växa inåt

 1. Därför jag slutat gå till det skitstället för längesedan 🙂

 2. Calle Stoltzmann

  Jag har också slutat lägga pengar på o´learys Götgatan, sen jag blev tillsagd att hänga av mig Hammarbykläder i garderoben för att se en bortamatch. Ridå.

  O´learys Kungsholmen, t ex har inte samma policy—-

 3. svaret

  Har även lagt upp en tråd på bajenfans.se som behandlar ämne.

  Krukan, korsningen Krukmakargatan/Rosenlundsgatan gjorde samma val. Visade Bajen första halvlek för att sen slå om till derbyt på alla skärmar.

  Jag gick inte dit men jag frågade det på telefon och det var den infon jag fick. Kommer aldrig att sätta min fot där mer och kommer även att starkt avråda andra från att gå på det skitstället.

  En annan grej som jag retat mig på länge på det stället är att det hänger djurgårds/aik mm halsdukar/märken bland Bajen-grejerna. Gillar det inte alls. Som sagt, skitställe.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: