Mordmotiv i tiden, nu igen

I den regelbundna kollen på mordmotiv – denna blogg drivs trots allt av en deckarförfattare – konstaterar vi att veckans motiv nummer ett är fotbollsrelaterat. En porrkung hittas död i parken vid mellan Råsunda och Näckrosens tunnelbanestation. Med en galge som är instucken igenom det ena örat och kommer ut igenom det andra. Hur mycket jag än inte är förtjust i Solna Allmänna kan jag inte låta bli att tycka att Miltons agerande är djävligt osmart. För att inte säga osmakligt. Det enda skäl han kan ha för sitt agerande är att tjäna pengar på de aktier han redan köpt. Min hjälte Micke Norell skulle inte åta sig fallet.

En fastighetsmäklare ligger inte långt därifrån. Exakt lika död, men med ett hyreskontrakt rakt igenom skallen. Seriously – hur kan man sälja en lägenhet som inte finns ännu? ”Olyckligt” säger mäklaren. Mhmmm.

En okänd grekisk åklagare bestämmer sig för att förfölja en ung svensk semesterfirare. Märkliga bevis, en total brist på rättssäkerhet och långbenta badbrudar i den thrillern. Jag håller tummarna för att den slutar lyckligt för Calle. Våga vägra greklandssemester!

Först mördar han sin fru. Sedan överger han sin treårsdotter. Jakten på den försvunne Tai-Chiläraren kommer inte att lämna någon oberörd.

Slutsatsen blir som oftast: det händer så mycket skit därute att man måste skärpa sig och vidga sin fantasi för varje dag som går om man vill stanna i matchen som deckarförfattare…

Kategorier: deckare, Författande, Författartips, mordmotiv

Inläggsnavigering

2 tankar om “Mordmotiv i tiden, nu igen

  1. Jon

    Calle, eller Carl som han heter, vågar inte ens åka ner till rättegång… Dålig rättssäkerhet säger Sylbersky men det säger han alltid i Sverige också. Calle har en historia av att hamna i slagsmål när han är full, visste du det? Du kanske ska vara försiktig med att uttala dig om saker du inte vet något om… Om du inte tror att hårfärg är direkt kopplat till trovärdighet.

  2. Jon,

    Jag är helt övertygad om att hårfärg är direkt kopplat till trovärdighet. Personer med grönvitt hår ljuger till exempel aldrig!

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: