Mordmotiv i tiden VII

I kväll har den förnämliga handboken Skrivarkalendern – som inte bara är en handbok utan ett komplett nätverk med redaktörer, skrivarcoacher, vänligt sinnade förlag och författarkollegor (både publicerade och reallygonnabees, wannabees och nevergonnabees) – en träff någonstans i Gamla Stan. Eftersom jag får möjlighet att snacka litet om författarrollen ur mitt dubbla förläggar/författarperspektiv kan det nu vara läge att påminna om vilken fantastisk inspiration för mordintriger som finns i tidningarna hela tiden. Budskapet – det är inte omvärldens fel om du inte kommer på en bra story. All info finns där, det gäller bara att se den.

Thrillern ….is dead utspelas naturligtvis i Facebookmiljö. Är det en grundare som får på tafsen av en integritetstörstande användare eller är det en slumpkontakt via rivaliserande grupper därinne som leder till ett ruskigt mord?

Personer som varit försvunna, men återkommer/återfinns mystiskt ger fantastiska möjligheter att twanga till en intrig. Ryttarinnan som kom tillbaka och den försvunne kanotisten som hittades efter fem år. Börja skriv, för fanken. Eller låt bli om du kan tänka dig att göra någonting annat än att skriva.

 Slutligen, om jag var mor eller farförälder till denna stackars bäbis, skulle det också bli en mordhistoria av alltsammans.

 Så mycket våld, så litet tid att beskriva alltsammans!

Annons
Kategorier: deckare, mordmotiv

Inläggsnavigering

Kommentarer är stängda.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: