Att lära sig skriva deckare i Sevilla, del 3

För att travestera en av deckareleverna: ”Livet är som en brakskit. Det är liksom över ganska snabbt.” Är vi redan på näst sista kursdagen? I förrgår gick vi igenom personbeskrivningar, persongallerier (INTE fler än NÖDVÄNDIGT, per cortesia) jaktscener och de olika sätten att använda ”miljö”. Idag blir det det jag själv – och rimligen mina kreativa och språkligt rätt drivna elever – tycker är det mest matnyttiga: intrigstrukturen. Till vår hjälp har vi i år Agatha Christie och Jo Nesbö – två helt okej gästlärare, får man säga.

Gårdagen var ledig dag, ett faktum som även fick implikationer för kvällsaktiviteterna i förrgår…och morgonaktiviteterna igår, samt bristen på aktivitet under förmiddagen igår. A dirty job but someone’s gotta do it, detta med att djuptesta det Sevillanska nattlivet.  Skall man kunna förlägga ett mord på en svensk landsflyktig IT-direktör till Sevillas barkvarter… måste man ju lägga stor vikt vid risörchen, inte sant?

Kategorier: Uncategorized

Inläggsnavigering

4 tankar om “Att lära sig skriva deckare i Sevilla, del 3

 1. Caroline

  Låter dödligt trevligt. Nästa år ska jag slåss med kniv för en plats. Det borde väl funka som inträdesprov?

 2. Kniv? Kniv? Jo, du är alltid välkommen (understatement avsett att gestalta cool avsändare), men ett mord bör helst vara originellt för att funka. Vi har just denna vecka specialerbjudanden på School of Mystery, class of ’09 för författaraspiranter som skriver om stympade danska dvärgar i pentagram tillverkade av chokladsås.

 3. Haha, man får tacke, hälsar ”Brakskiten”

  I övrigt säger jag tack för en underbar kurs o sällskap! Let´s do Stockholm snart! Och vänta inte för länge…det kan rent av gå så fort som när man får en buss i ansiktet…;)

 4. Det heter ”Buss i Ögat”

  /Puch-Hasse
  Skultunabo i exil

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: