Därför lämnar jag HQ Bank

Ur flera synvinklar kan man säkert betrakta mig som galen. Lämna ett välbetalt, trevligt och som floskelkobrorna uttrycker det – intellektuellt stimulerande – jobb, med en skrälldus genomsympatiska kollegor för…ja, vaddå? När ungdomarna frågar ”Pappa, var skall du jobba nu?” svarar jag ”Vi får se” och njuter av att se hur hjärnfilspånen far runt i deras ögon likt strumpor i en torktumlare. Det kanske kan vara nyttigt att ha förebilder (ty det är ju en förälder oavsett hur han beter sig) som stannar upp och tänker till.

Men jag har naturligtvis planer. Den stora romanen skall skrivas. Det gick inte – trots god vilja från bägge sidor anställningskontraktet – att kombinera det jag nu tänker göra med ett krävande heltidsarbete. Kalla Kulor Förlag går en ny vår till mötes. Eh…till hösten, vill säga. Många coola titlar blir det och de förtjänar alla en stor uppmärksamhet. Fler och kallare kulor, sammanfattningsvis. Därtill har jag fått propåer och själv kommit på roliga affärsidéer som måste utredas närmare. Några handlar om finansmarknaden, andra om publicistisk verksamhet. Och mer musik blir det, i allehanda former. Jag lovar egentligen bara en sak: att inte starta ett nytt jeansmärke.

Och floskelkobrorna kan ju tugga på följande truismer: 

When you love what you do, you’re alive.

You’ll never be bigger than your dreams.

Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

6 thoughts on “Därför lämnar jag HQ Bank

 1. Caroline

  Kan bara gratulera. Well done!

 2. Gå dit hjärtat leder dig..

 3. Handelsmorsan Eva

  Varmt grattis och lycka till. Du gör det alla vill men inte vågar eller kan!

 4. Den Stora Romanen!! Whao!
  Lycka till!

 5. Oque

  Grattis till ditt beslut!
  Det krävs mod att hantera livet.
  (Men det är ingen annan som gör det åt en.)
  Åke

 6. Lars R

  Rock on!
  Jag förstår precis känslan av befrielse. Och vad kan ge mer luft under vingarna än vetskapen att man väljer sitt eget öde och inte låter floskelkobrorna styra?
  Sysselsättningsbrist kommer du få ont om.

  Författarkollegan Lars

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: