En seger att….överse med?

Churchillcitat som funkar även på Söderstadion:

”Blod svett och tårar”  Check.

”Aldrig i mänsklig historia har så få gjort så mycket för så många”  Check.

”Detta är inte ens slutet på början”. Check.

Wimpa visste, kort sagt, vad han snackade om.

Jag skrev en krönika på www.hammarbyfotboll.se för några veckor sedan där jag diskuterade alla de orimligheter som sker i en match, fast de – statistiskt sett – inte kan inträffa alls. Lex Tage Danielsson om man  så vill. I kväll var bollen…rundare än på länge. Kan Shabaan göra två luftpastejmissar under samma match? Mot ett knäckebrö- (förlåt, tunnbröd käkar man förstås i Sundsvall) gäng? Kan Sulan tabba sig flitigt under en match mot ett tippat bottenlag? Kan Bajen helt tappa glöden och lira sidledes bakåtspel i femtiotre minuter? Kan Erkan misslyckas med fem dragningar i rad mot en stillastående back med betongfötter? Inget av det påstådda är särdeles rimligt, och därför är det i princip att betrakta som att ingenting av det hela faktiskt hände. Förutom att det inträffade.

Det sköna i alltsammans är att spelarna faktiskt inte brydde sig om det. Petter Andersson var lika osannolik han med. Hans första mål går inte att åstadkomma, inte när de två kapplöpande är av samma ras. Paulinho gjorde sin bästa match på länge. Charlie sin bästa grönvita insats någonsin. Claudio D visade att han visst vill vara med och kappas om en plats i startelvan och äntligen Mikkel på en allsvensk plan igen.

Alla andra kommer att älta Ramis bommar. Men låt oss konstatera att han inte varit värd många spänn i paus om han varit börsnoterad. Skall jag se till att Kalla Kulor sponsrar hans kalsonger? Frågorna är många.

Men sex poäng på två bombsäkra matcher — DET om någonting är helt otippat just därför att det var så inifanders tippat. Så vi överser även med dagens seger. Men mot Gais och de måltorkade gnagarna blir det mer allvar. Och för denna familj är det nu ånyo dags att fylla på bajenfansölbackarna i skafferiet.

Annonser
Categories: Uncategorized | Etiketter: ,

Inläggsnavigering

2 thoughts on “En seger att….överse med?

  1. opaman

    Paulinho! vilken match såg du…? han var ju totalt värdelös.. förutom målet inte ett rätt.. vann knappt en närkamp å var ganska osynlig…. pålle förväntar vi oss mer av. Men han ser tung å stabbig ut.. inte samma steg å teknik som 2006 års pålle.

  2. Nä, opaman, jag håller faktiskt inte med dig. Pålle jobbade kopiöst – inte Runaklass, måhända men dock – jagade boll i hemzon, var med i omställningarna, ryckte och hotade. Sex offside är visserligen ingen merit i sig, men som ett tecken på hårt arbete (och ja, Bajens meste (?) offsidespelare genom tiderna Pablo tillhör också de spelare jag gillar) och vilja att vara med och djävlas med motståndarna är det tydligt. Utan hans arbetsinsats hade många av de andra målen inte blivit gjorda heller.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: