Superettan och andra hjältar

Det är lätt att dras med i vindflöjeldrevet. Rami kostade diger schaber och har lanserats som en frälsare. Och när han inte heller tar på sig någon skuld för baljorna mot Gais blir man naturligtvis…beklämd. Faktiskt.  Jag menar: när Eguren dånade in det första målet mot Gnaget under höstderbyt 2006, då var det inget snack från något håll om att det var en målvaktstavla. Picasso Öhrlund, basta. Nu snackar vi om att ”vi tappade markeringen vid första stolpen”. BOLLEN. GÅR. MELLAN. HÄNDERNA. PÅ. KEEPERN.

Å andra sidan: den som också såg matchen, lever med Bajen och inte ens behöver hårddisken för att komma ihåg alla matchsekvenser inser också att problemet med fem insläppta mål på tre matcher inte ligger enbart hos keepern. Det är bara tre lag som släppt in lika många eller fler mål och de ligger sist i tabellen. Det är flera i försvaret som inte alls ser ut som de gjorde i fjol. Både Chanko och Sulan är mil ifrån den form som fick dem till landslagssemestern i vintras. Hade Börje glömt att packa krigarhjärtan 6&7?

Dessutom – var var geisten (höll på att skriva Gaisten) hos de övriga spelarna i går? Bitvis var det väldigt håglöst, feladresserat och oengagerat ”whoops, tappade jag bollen ?- ah, jag får säkert en tjångboll från någon liten backmänniska snart”.

Men faktum kvarstår: Vi har i genomsnitt två poäng per match. Det räckte till g**d  både 2006 och 2007. Motivationsluckor har vi sett förut. Jag tänker särskilt på Gefle hemma 2005 – matchen vi aldrig glömmer – och Landskronamatchen samma säsong – och då var ändå alla de hjältar vi nu vill skrika hem med på planen: Stoor, Max, Petur….U fill in the blanx.

Charlie gjorde ännu en bra match. Freddy känns lovande. Mer lovande än Pålle igår. Får han bara några pytsar så att de berömda MARGINALERNA kommer på rätt sida, blir han en ny Oremo och därefter en ny …typ…Allbäck.  Kanske, verkar det, ingen finlirare, men ett tungt, trubbigt föremål att döda matcher med. Under tiden skickar vi syrgastuber och iskuber (för kalsongbruk) till backlinjen och hoppas att energi och cool löser problemet.

Glamrockersonen bär Bajenhalsduk idag. ”Det är extra viktigt att visa vem man är efter en förlust”.

Kategorier: Bajen, Hammarby | Etiketter: , ,

Inläggsnavigering

Kommentarer är stängda.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: