Allt det där med sannolikheter

Efter gårdagens match mot Kalmariterna har man som bajare åter skäl att fundera över sannolikheternas spel. Inför säsong är det ju ett hetsigt tippande om vilka lag och vilka spelare som skall lyckas bäst i Allsvenskan och aldrig, aldrig aldrig har någon riktigt rätt.

Att Petter skulle fortsätta att lyfta och vara seriöst farlig under säsongsinledningen efter en helt oskadad försäsong och med stort ansvar på sina axlar var kanske inte så oväntat. Men det är också det enda som verkligen har stämt såhär långt.

Vi har tidigare snackat om sannolikheten för att Rami skall lyckas få den säsongsinledning som han fick med Brasilien, Ljungskile och Gais-matcherna. En högoddsare värd namnet.

Minst lika otippat var ju att Poppen sedan skulle komma in och göra de supermatcher han gjort mot Gnagare, Henkeborgare och Åttondelskusinerna från Kalmar.

Men värst och märkligast av allt: de seriella skadorna på Mikkel, Sulan och Chanko. Hur kan så många försvarsklippor gå åt fanders samtidigt?

Nu vet vi ännu inte hur illa det egentligen ligger till med skadorna, och att börja gissa på laguppställningar är kanske en smula tidigt. Skulle gärna vilja se Monteiro i mitten om Sulan inte är spelbar, och hemskt gärna Klebér på planen igen. Som defensiv mitt om varken Chanko eller Mikkel kan lira? Varför inte!

Oavsett vilken laguppställningen blir, kommer det inte att gå som vi tror i matchen mot Elfsborg.

Alla de som mailat mig om att Bajen borde ta fram flaggor med pinne och balkongfäste, förresten: er åsikt är framförd till Bajenbutiken.

 

                                                                       ************************

 

Bästa thrillertipset just nu: Unni Lindells Honungsfällan. Tät och spännande med bra driv och bladvändning intill slutet. Lätt att dras med både i spänningen kring mysterierna och intrigerna på polisstationen.

Bästa skivtipset just nu: Freak Guitar/Mattias IA Eklunds ”The road less travelled” – ett urflippat soloprojekt med sanslös teknik och kreativitet. Har några år på nacken, men förtjänar en plats i klassikerhyllan.

Mesta ”alla var där”-tipset just nu: Dianne Reeves på Konserthuset i fredags. Saknade inte många jazzpersonligheter i publiken. Och vilken pipa!

 

Kategorier: Uncategorized

Inläggsnavigering

Kommentarer är stängda.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: