Nya favoriter: Diamond Dogs

Med abstinensen efter Sweden Rock fortfarande pulserande i ådrorna drar vi ut i stockholmsnatten för att leta rolig gitarrbaserad musik, jag och N. Mjukstartar med ställen som Medusa och Debaser för att komma i stämning och sedan händer det: någon av oss kläcker idén att Pet Sounds Bar kanske har någonting att erbjuda denna afton när vi faktiskt – som om det vore abnormt på något vis – bestämt oss för att inte slå oss ned med en bira framför dubbla EM-bataljer. Trots att N är kvartsholländare.

Och på Pet Sounds Bar blir vi bönhörda på två plan: man serverar Campocruz – det öl man lärde sig att älska i Sevilla i mars – och Diamond Dogs står just och packar upp inför någon sorts releasegig för nya plattan ”It’s most likely”. Man har hört talas om bandet, men man har inte koll. N minns att en basist i bandet möjligen lirat i Wilmer X tidigare. Men det är allt vi vet när sångaren Sulo, telecastertraktör Karlsson (som får stilpoäng för vinröd sammetskavaj) och den verkligen clemonskt skolade honkermannen ”Magic” med anhang sparkar igång. Även Magic letar sig för övrigt upp på stillistan med en rätt intressant rock.

Och det låter riktigt bra. Både sexton timmar senare när jag lyssnar på skivan och på plats. Stones möter E-street Band, minus bossen, och gör rolig musik av det. Plattan är fetare och har kryddats mer med country än Pet Sounds Bars scen medger. Rutinerade musiker, inget snack om det. Tajt, ruffigt och med stark scennärvaro. Och i den avslutande låten riktas ljuset mot en liten blondin i publiken…taram: Louise Hoffsten (!) som sitter in helt orepeterat, verkar det, men ger mersmak. Hon är för go’ fräuline Hoffsten, enas vi om när vi så småningom styr stegen mot Anchor Bar via Kungsan….

Och Diamond Dogs? Jo, vi vill verkligen se dem igen, gärna i helkvällsformat på en större scen. Men alltså: tjacka plattan, fan. Varför toppar inte dom här alla listor? Kanske är inte jag och N de enda i världen som återstod att frälsa.

Annonser
Categories: Uncategorized | Etiketter: , ,

Inläggsnavigering

2 thoughts on “Nya favoriter: Diamond Dogs

  1. Jag var där, jag med. Det var skitbra. Sulo är en underskattad musikprofil, som förhoppningsvis får stort genombrott i år.
    Vänta bara tills Sulos soloplatta kommer i oktober. Den är grym!

  2. Steawy

    Ja man undrar juh vad folk har för smak egentligen. DD borde vara stora i Sverige, det förtjänar dom verkligen. Har sett dom live 3 gånger, men va ett tag sen nu – hoppas det blir tillfälle snart 🙂

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: