Ett krig som ingen kan vinna

vraket

Läser i Expressen om Bajens Transferkorg. Det finns felaktigheter i tidningen.  Till och med rubriken är felstavad. Inte ovanligt, det som fort går, görs ofta fel. Skriver man snabbare än ljuset, svartnar det för ögonen och allt sånt. Och Luhr bryr sig inte ens om att kolla om det var nio eller tretton eller sexhundrasjuttiofyra miljoner som togs in till Transferkorgen. Man kan ju alltid citera läsarna, eller?

Men en ofta återkommande insinuation som gör mig innerligt trött är följande: ”vissa personer i Bajenledningen har investerat i Transferkorgen och när de sitter på dubbla stolar, kan de berika sig själva”.  Fakta i målet är att flera stora investerare KRÄVDE att HELA styrelsen skulle investera i Transferkorgen. De stora investerarna menade att de inte var intresserade att medverka i ett upplägg som Styrelsen inte Själv Trodde På.

Vilka affärer är det som har givit Bajen de reavinster som de fick? 1. Eguren.  2. Petter Andersson  3. Paulinho  (4. Stoors vidareförsäljning tillräknas inte transferkorgen, eftersom han var såld tidigare)

Okej, på vilket sätt har någon i klubben ”berikat” sig genom att de här affärerna genomförts?  1. Eguren var redan en påbörjad affär när transferkorgen lanserades. Av någon anledning ansåg klubben det vara värt att lägga med den fortfarande eventuella försäljningen. Märk att finansmarknaden hade börjat kollapsa  när TK lanserades. 2. Petter hade kort tid kvar på sitt kontrakt. Att INTE sälja honom var knappast en realistisk möjlighet. 3. Paulinho var i samma situation som Petter.

Insinuationerna faller, kort sagt, på sin egen orimlighet.

För det andra var Transferkorgen inte fulltecknad. Det fanns gott om plats för fler investerare. Vart var de när denna briljanta affär arrangerades? Att den ser bra ut i efterhand, innebär inte att det fanns gott om folk som var beredda att ta den lilla risken.

Om Transferkorgen inte hade blivit en lyckad investering, vad hade hänt då? Jo, Jan Friedman – som nu står utanför alla anklagelser – hade naturligtvis fått på pälsen därför att han som ordförande haft insiderinformation om hur DÅLIG den skulle ha blivit. Då skulle den eminenta, om man får säga det själv, skapelsen Söderkisar – bajenfanskollektivet som drog ihop 800 lakan – ställts mot den rundhylte direktören som låtit ”fansen ta smällen”.

Nu tjänar bland annat fansens ideella förening en hacka på sin placering och därmed finns ytterligare pengar till Hammarbys disposition när nästa behov av riskkapital uppstår. Men det ger inga konspirationsvibbar, så det skriver vi inte om, va?

Svar: En mycket intressant iakttagelse, säger Luhr.

Gillar du den här bloggen? Rösta på Hans-Olov Öberg i författarbloggstävlingen!

Annonser
Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

Kommentarer inaktiverade.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: