De dolda förlorarna

På första tillslaget är ingen djäkla bonusblogg, bara så att du vet. Men det finns en baksida på debatten om bonusar och insideraffärer i pensionsåtertag som man bör påminna om. Bakom alla ”bonusdirektörer” i den senaste tidens hysteriska debatt står å ena sidan en väldigt skyldig styrelse som inte räknat på vad reglerna egentligen fick för följder förrän ny- och gammelmedier kastade sig över dem, å andra sidan: den helt oskyldiga personalen.

Jag känner gott om folk på AMF Pension. Har inte snackat med dem på ett bra tag, men förstår precis vad de går igenom. Jag känner många på SEB och de andra bankerna. Vi snackar om hårt arbetande, hederliga tjejer och killar, gubbar och gummor som inte alls förtjänar den skit som de nu får ta. Redan på Carnegietiden var det ju många som vägrade erkänna var de jobbade när det blev dags för middagskonversationer, och nu är det alltså dags igen.

Du som stöter på representanter för de här organisationerna. Var litet bussig. Ge dom ett bryt, för det förtjänar dom. Och kasta skiten mot de som verkligen förtjänar den.

Kategorier: Uncategorized

Inläggsnavigering

Kommentarer är stängda.

Blogg på WordPress.com.