Pianotonerna från andra sidan…

Vännen J gifter sig på lördag och till mycken glädje får duon Hoo med skönsjungande dotter S hedersuppdraget att framföra Lisa Nilssons ”Säg det igen” under bröllopet. Vi börjar repetera och mycket snabbt står det klart att låten är underbar, att Lisa har en sångteknik som hon inte har fått i närheten av tillräcklig cred för och att pianisten, (vem han nu är; i Spotify som vi har som förebild saknas liner notes) är briljant.  Jag sitter några timmar en eftermiddag och, som det heter, brottas med frågan. Att härma den mystiske pianisten är ingen enkel uppgift, även om kompet i sig inte är så tekniskt komplicerat. Därför. Att. Varje. Ton. Behövs.

Till sist är vi i närheten och vi genrepar i kyrkan. Och på vägen från kyrkan springer vi ihop med ingen mindre än Pål Svenre, Lisas producent och granne i Kexfabriken.  Och han vet förstås besked:

Det är gamle bykamraten, den så tragiskt avlidne Esbjörn Svensson.

Därmed bevisat att livet och konstnärsgärningen liksom…inte upphör med en drunkningsolycka, jag menar:  när till och med ett bispår på en platta i någon annans namn kan röra främlingarna runt oss i kyrkan till tårar en vanlig torsdagseftermiddag.

Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

Kommentarer inaktiverade.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: