Utomjordingarna är här nu….

rondellgubbe

Kanske såg du också alla de här rymd- och utomjordingsfilmerna? Bodysnatchers, Närkontakt, Mars Attacks, Världarnas Krig och allt annat. Och då förväntar du dig förstås att den dag som utomjordingarna kommer till jorden, sker det i form av små gröna män. Möjligen med fyra armar, men annars i allt väsentligt humanoida. Litet som Reinfeldt och Sahlin: lika oss, men ändå inte?

Helt fel. Efter att idag ha genomkorsat mitten av landet med en last blonda tonårstöser, kan jag konstatera att utomjordningarna har tagit mark i Sverige i en helt annan skepnad.

Tänk efter: vad vill dom? Styra våra liv? Check! Påverka vår vardag? Check.

Fundera över hur trafikbilden var för tio år sedan – före utomjordingarnas intåg. Man körde rakt fram. Och sedan tog man höger eller vänster. Busenkelt.

Fundera över hur det till exempel är att ta sig in från motorvägen till Strängnäs idag?

Rondell…efter…rondell…efter…rondell.

Japp. De små utomjordingarna är rondeller, som till synes helt slumpmässigt och med utomjordningens taskiga allmänbildning, nedsänkt sig i trafiken. Skitirriterande. Men förståeligt med tanke på att det måste vara UFON som placerat dem där.

De stora utomjordningarna är förstås alla dessa identiska köpcentra med sina uttjatade, riks och snart världslikande kedjor uti.

De stör jordbornas verksamhet. De styr våra liv.

Orson Welles kom tillbaka! Allt är förlåtet.

Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

Kommentarer inaktiverade.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: