Målgångssymptom

46PE01041

Midsommaren kom sent i år. Allt skall ju vara klart innan dess: således var regnet, jordgubbarna och sillen för några veckor sedan helt förgäves och jag kan inte heller hålla med om att några födelsedagar ägt rum eller att dagarna börjar bli kortare ännu.

Men snart.

På fredag är ”allt klart”. Vi har rätt böcker på tryckeriet, har satt hela den detaljerade utgivningsplanen för hösten, skivan är hoppeligen slutmixad, Bajenborgen – vårens kärleksprojekt numero uno – sitter ungefär där den skall, Båtklubbens jubileumsbok – vårens kärleksprojekt numero due – är skickad till tryckeriet, det stora projektet för den fantastiska kunden är påbörjat och sedan övergår faktiskt vårens marathonmalande i sommarnöjen. Jazzgitarrkurs, Rockgitarrkurs, torpledigt och mycket annat.

Målgångssymptomen är många; en blandning av smärta och glädje på ett sätt som du som läst mina marathonbloggstick känner igen. Man är sliten, man undrar hur man kunde ge sig in i det här ännu en gång och man har ont och man är stolt som en kyrktupps pappa.

Målgång var det också i förrgår på Arlanda. Annat kan man inte kalla det när man överlämnar sin förstfödda som på något vis fyllt 17 trots att man nyss var pappaledig med henne, till STS och skickar henne till Australien på ett helt år. En rätt känslomässig målgång, det medges. När hon kommer hem är hon myndig, kan hänga med in på Gröne Jägaren på vägen hem från en segermatch på Söderstadion och har mognat ännu mer. När detta skrivs har hon just rapporterat om landning i Brisbane och familjen hon bor hos har mailvägen kvitterat mottagandet av det dyraste av alla gods. Förstår dom vilken guldklimp dom förvaltar? Snart nog, skulle jag tro.

Och precis som efter varje Stockholm Marathon jag sprungit – före pausen i samband med årets nyårslöfte, alltså – har jag redan anmält mig till nästa lopp som heter hösten. Då skall bluesplattan släppas, den femte Micke Norellromanen likaså. Samt en hel del annat bus.

Annonser
Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

Kommentarer inaktiverade.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: