Kvitt eller dubbelt? Om hjältar och has-beens

Finanskrisen och Hammarby har mer gemensamt än man skulle kunna och vilja tro.  Läser om Tony Gustavssons startelva mot Henkeborg och …tre nyförvärv i startelvan? Man får se det såhär: de som startat de senaste fyra matcherna har givit i genomsnitt en poäng per match. De som startat de tre senaste matcherna har givit 0.33 poäng per match. Samma lirare, olika mätperiod.  Det har funnits saker som har fungerat och det har funnits sådant som inte har fungerat, men på totalnivå har vi naturligtvis underpresterat något alldeles överdjävligt och hur länge som helst kan man inte skita i tabellen om man heter Tony.

Någonting måste göras och nu finns här tre nyförvärv som har så kallade spetskvaliteter, även om två av dem presenteras som varande på förlängd scouting.

Tony gör det jag nog också skulle göra. Han slänger (om allt inte är ett medialevererat förvillningstrick) in tre olästa, oprövade lirare med allt att vinna och ingenting att förlora. Det är en stor risk att ta, men utfallsutrymmet är starkt assymetriskt. Om det går bra, blir Tony hjälte; skiter det sig, har han i alla fall försökt.

Sådär jobbar man på finansmarknaden också. I långa loppet är det en olönsam strategi, men på kort sikt kan avkastningen bli rejäl.

Dessutom talar vi om grupp-psykologi här. Simon, Nathan Freddy,och andra från startelvan synbarligen denna morgon avstängda får naturligtvis någonting att fundera på när det kommer en trio smarta spelare och bara visslar förbi i hackordningen.  För Simons del tror jag i sådana fall på ett tidigt superinhopp;  de andra känns mer som muskler att förvalta en eventuell ledning med.

Oavsett skall det bli ohyggligt spännande att se denna ödesmatch (i raden av ödesmatcher denna höst) i kväll.

Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

Kommentarer inaktiverade.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: