Till manlighetens försvar

orakad_hoo

Kvinnorna har sin omvittnade simultankapacitet, som sägs stamma från behovet av att hålla koll på karldjäveln, grottan, all avkomma, de sabeltandade tigrarna på savannen och granntantens grottmålning-cum-modeblogg samtidigt. (Hudar är sååå stenålder, älskling!)

Men vad har då mannen? Vi faller sällan in i könsstereotyper i den här familjen, och jag påpekar regelbundet att jag varit pappaledig längre än den ömma modern varit mammaledig och yadayada. Men ibland händer det saker, till exempel med tekniska grejor som ligger till grund för en ny teori om mannens motsats till simultankapacitet: hyperkoncentration.

George Lucas var – kryptovägen – inne på det här när han lät min namne Han Solo och hans hårige vän föra Årtusende Falken in i hyperrymden. Det känns nämligen som en kombination av att allt svartnar och vitnar för ögonen när man glider in i den där hyperkoncentrationen.

När man kommer ut på andra sidan igen, fungerar till exempel den där tekniska prytteln. ”Hur gjorde du?” ”jag minns inte, men det funkar, eller hur?” .

Och själen känns som efter en orgasm, ett gympass eller ett bra gig.

Prova själv hemma!

Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

Kommentarer inaktiverade.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: