Vem vill *inte* leda Bajen?

Man funderar ju på vartåt det barkar för Bajen. Jag har funderat en del de senaste veckorna…eller, ja, stora delar av säsongen. Typ. Jag är inte mer förtjust än någon annan i att det ser ut som skit för bajen på många plan, men kan man inte vända på’t och säga att vi har ett guldläge att skapa någonting bra och långsiktigt? 

1. Vi saknar ledare, visst. Men det betyder också att vi har en helt öppen och krismedveten organisation som faktiskt kan byggas på ett sätt som håller flera decennier.

2. Såvitt jag kan begripa, har vi fortfarande en arena på gång

3. Såvitt jag ser, finns Bajenborgen fortfarande där.

4. Vi har aldrig – bortsett från enstaka våldsverkare – haft ett så väl samarbetande supporterkollektiv.

5. Oavsett om vi åker ut eller ej, (we wish not) så är vi bajenmässiga Underdogs igen.

6. Om rök indikerar eld, är ägandet i klubben för AEG’s del inte hugget i sten längre.  

Mitt uppdrag till styrelsen är lika enkelt och rakt som den fotboll som TÅ vill spela: rekrytera ett team;  en riktigt samspelt VD och styrelseordförande, två vinnarskallar som tillsammans rekryterar en tränare som man kan tro på! Då borde vi kunna få ett läge  där alla jobbar åt samma håll, där kostnaderna är slimmade och åter/tillväxten riktigt bra. Å så blire SM-guld inte senare än 2012. Samt många år därefter.

Annonser
Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

4 thoughts on “Vem vill *inte* leda Bajen?

 1. Brother Tuck

  Word! Måtte det ske…

 2. ÄGDV

  Men var ska vi hitta den första gubben (ordf) och vad är alternativet till AEG? Det senare kräver väl en hel del flis… Antar att du vet mer än du skriver.

 3. Billy O

  Vad är status på Bajenborgen egentligen? Finns det några pengar, har ni för avsikt att investera dessa eventuella pengar?

 4. Grönvita

  Rätt så!
  Visst är det läge för att ”börja om” med den viktiga organisationen. Utan det kan det sportsliga aldrig fungera i längden.

  Visioner är lätt, det svåra är att balansera och undvika den växande hybris som knäckte oss den här gången med växande organisation och för höga löner. Inget fel på ambitioner men växer vi för snabbt knäcker vi oss själva.

  Är det ett storstadsfenomen? Framgångsrika lag från mindre orter har inte drabbats av samma hybris på organisationssidan när de blivit framgångsrika. Kolla Halmstad och Kalmar t ex.

  Svårt det där. Tror inte gamla spelare är de som i första hand alltid har det här klart för sig. De behövs däremot i andra roller.

  Därför måste VD och ordföranden vara några med erfarenhet från att bygga företag och minst en av dem måste vara en uber-jävlig förhandlare. Gärna att minst en av dem är en kvinna också.

  Det är mitt recept för att bygga en stabil plattform, och inte bara ett tillfälligt tomtebloss, för mer varaktig framgång i vårt älskade Hammarby.

  Lämpliga namn? Har jag inte tillräcklig överblick för att föreslå, men det vet säkert andra insiktsfulla medlemmar bättre.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: