Nu är den här!

Kreugermorden_omslag

Den femte boken om Micke Norell – ”Kreugermorden” har landat på idel bokhandelsdiskar. Det känns som att vi har känt varandra länge, jag och Micke Norell. Och den här historien har jag burit länge inom mig innan konverteringen till pappersformat blev ett faktum. Den bästa hittills, det tycker man alltid men jo…nu är det nog så.

Historien i sig är ju enkel: 

Den femte spänningsromanen om Micke Norell: en initierad,  internatio-nell bladvändare  om stora och små svek.  Åldringen Elof Edgren har hela sitt liv burit på en hemlighet, fakta som – om han bara hittar en sista pusselbit – kommer att vända upp och ned på historien om finansmannen Ivar Kreuger. När han en dag får oväntad experthjälp i sitt forskande, tvekar han inte och kort därpå är skandalen ett faktum. 

En av de som Edgren försökt intressera för sina teorier är Micke Norell, som till att börja med följer händelserna på avstånd. Men när en nära vän mördas, och Edgren sedan försvinner, ser han ingen möjlighet att stå utanför. Jakten på mördaren för honom via New York, Istanbul och en liten italiensk badort tillbaka till Stockholm och en oväntad upplösning. Kreugermorden är en historia om stora och små svek, ett debattinlägg om huruvida marknaden ”alltid har rätt” (det har den inte) och en saga om moralens gränser när nära och kära är hotade.

Köp den här!   (eller varför inte på din analoga boklåda?) eller här?

Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

Kommentarer inaktiverade.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: