Dagens ord är:konvertera

Satt med en begåvad och driven – samt ytterst trevlig och inspirerande – bekant igår och diskuterade affärsidéer. Livsstilsentreprenörer gör sånt ibland. Som igår, då.

Han använde då och då ett ord som man använder då och då, nämligen konvertera. På sättet ”hur konverterar vi gratisläsarna till betalande kunder”

Jag gillar att konvertera. Egentligen är ju hela livet en enda stor konvertering. Eller är tillvaron en enda stor konverter?

Jag bloggar. För att bli läst. För att få skriva. Därför att jag gillar det. Så: jag konverterar ord till egen lycka. Kanske läser du detta och bestämmer dig för att köpa någon av mina böcker. Då får jag pengar. Åtminstone så småningom. Och då kanske jag använder dem till någonting som ger mig lycka. Och då har jag än en gång, men med en annan mekanism, konverterat bloggande till lycka. Inom kort kommer jag att hänvisa till detta inlägg på Twitter. Då konverterar jag även twittrare till någon form av lycka.

Rätlinjigt eller hur?

Det tycker jag i alla fall. Men allt vilar på en bräcklig grund: ty det gäller att förstå konverteringsmekaniken och slutmålet.

Ibland konverterar jag okoncentration till bloggande och tweets. Samt facebookande.

Det gör mig olycklig. Fel spår.

Men ibland när jag är riktigt olycklig, blir jag insiktsfull och skriver en rad, kanske en låt om eländet. Och då börjar vägen tillbaks igen. Den 20 januari släpper vi en bluesplatta ”Det är mycket nu, men det blir bättre sen” – release på Fasching. Hur konverterar vi twittrare, bloggläsare och facebookpolare till Faschingbesökare och därifrån vidare till glada skivköpare och hur konverterar de sin lyssning till egen lycka och nya tweets, bloggstick och kanske rentav aktioner in real life?  

Kanske är konverteringen bara ett enda kretslopp. Som vatten och energi.

Socialt mediabruk kan aldrig utplånas. Det övergår bara i nya uttrycksformer. Förmodligen än mer realtidsbaserade.

Annonser
Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

One thought on “Dagens ord är:konvertera

  1. Reaktioner på det man gör är en konvertering av ens egen insats till lite lycka och känsla av att man spenderat några tidsenheter väl.

    Väl skrivet och summerat angående ordet ”konvertering”! Jag körde nyss en lite trilogi om ordet ”nej”. Det är rätt spännande att ta ett ord och vrida och vända på det.

    Hoppas vi ses den 20:e på Fasching!

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: