Ge mig ett Drabbad-reportage!!

Swedbank stänger av bonusarna. För vilka exakt framgår inte. Men är det nu inte dags för kvällspressen att rycka ut? Så fort någon Saabanställd fått dubier kring sin anställning har ju kamerateamen ryckt ut, tryckt upp familjen på det där standardsättet i soffan och fått dem att se ledsna ut. Vilket inte kan vara så svårt. Så fort Borg andats om att försämra villkoren för livstidspensionärer i Norrland har man skickat över en fotograf och whoop! upp i soffan igen och På Med Drabbad-Utseendet.

Nu är det kostymer som drabbats. Jag kan inte bara garva åt saken och tycka att det är easy come easy go. Jag kan visserligen dra på smilbanden åt att de som förmodligen drabbas är ytterligt välbetalda personer, sådana som tjänar i stil med tre brandmän och två busschaufförer, bara i fast lön. Men de har förmodligen precis som du och jag ändå gått och trott att ingångna avtal gäller. Och nu offras deras semesterresor och V8-båtar på populismens altare. Åtminstone tills de fasta lönerna kan höjas i motsvarande mån. Så gjorde ju 3:a AP-fonden när bonusstopp därest infördes, sägs det.

Så, Aftonbladet. Ut med kamerateamen till Storgatan, Kaptensgatan och Djursan. Gör ett riktigt fint drabbadreportage på bankirfamiljen vars årslön halverades över en natt utan rättssäkerhet. Ni skulle få mängder av nya indignerade läsare och reportaget skulle göra eko lååångt utanför rikets gränser.

Annonser
Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

One thought on “Ge mig ett Drabbad-reportage!!

  1. Kenta

    Det är inte bara slipsar som drabbas, utan även vanliga anställda inom Swedbank av utebliven bonus. Även Jutte, frugan och alla de lågavlönade bankkassörskorna blir av med sin bonus som de definitivt är värda. De har gjort sitt jobb bra utan att på något vis varit bidragande till förluster i Baltikum eller andra ställen. Om du har konto i Swedbank har du sett dem på kontoren eller svarat på frågor när du ringt Telefonbanken en tid när alla andra är hemma och har helg.

    För en del av dem struntar man i att byta ut den begagnade bilen och andra skär ned på semesterresors storlek när bonusen uteblir. Själv är jag glad att jag fortfarande har råd att köpa biljetter till Bajenmatcher och ett par bira i anslutning till matcherna.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: