Anteckningar från ett Nackskottsrum

Fanmöte i Hammarby Fotboll och det var knökat i Klacksparksrummet som nog många gärna sett förvandlas till Nackskottsrummet när tränarkadern kom på tal. Så vad skall man tycka om det där då?

Jo. Det kommer att rapporteras på många håll exakt vad som sades, så utan att krångla till detaljerna kan man konstatera att Hammarby representerades i sin formella del av VD Åsa,  Magnusson från AEG (!) Apel, Herzell och några till. Vi supportrar representerades av i stort sett alla jag känner och några till. En fantastisk uppslutning. Grymt starkt.

Vad är viktigt?

Det förefaller göras en hel del bra grejor; bland annat är vi nära ytterligare två huvudsponsorer.  Enligt Hertzell skall kapitalfrågan lösas när som helst. (Detta tar jag med en stor nypa salt). Patric L gjorde en hoppingivande presentation av nya arenan.

Man får ge vissa motvilliga pluspoäng för balls åt AEG-Magnusson. Att han vågade sticka in näsan och dessutom nästan stolt konstatera att han är den som suttit i styrelsen längst? Min reaktion var förstås: tack som fan! Så DU har alltså varit med och godkänt varje steg som tagit oss mot dagens konkursläge. Eller? (Min ironiska släng på detta är: Jag var tvungen att lämna något tidigt, men enligt rapporter från pålitliga källor var det ingen som gav honom stryk efteråt. Det var en högoddsare, eller hade församlingen inte förstått vem han var och vad han representerar?)

Naturligtvis var det många som hade åsikter om tränarfrågan. Ledningens argument emot att kicka dem är i min egen tolkning: 1) vi har inte råd att kicka dem 2) vi vill vädja om arbetsro, vi har en konkurs att försöka undvika, kan vi få jobba med det? 3) man måste ändå respektera folk som går till jobbet varje dag och gör sitt bästa.

Motargument från Hoooo blir förstås: 1) har vi råd att inte kicka dem? Om vi får en seriös chans att ta oss till kvalplats är den värd 30 miljoner i förlängningen. Kostnaden för att byta tränare? Fyra månaders lön! Någon som ser hur de två balanserar mot varandra?  2) Ledsen, men vi måste nog jobba på flera fronter samtidigt. 3) Nej! Tänk om! Om Åsa slösade bort alla Bajens pengar skulle vi inte ha kvar henne heller, hur kan vi då stillatigande åse hur de två tränarna slösar bort våra knappa resurser i form av spelartruppens moral, kapacitet och matchglädje? Bill & Bull, Ben & Jerry eller vad dom nu heter är inte lämpliga som förvaltare av våra spelarresurser.  Den spelare som läckte ut i pressen idag borde inte ha gjort det. Men om hälften är sant, har de förbrukat all möjlighet att få stanna. Fakta, go’ vänner, fakta!

PF-skandalen skall nu utsättas för en sistaminutenmediaräddning. Ett uttalande skall kablas ut i morgon. Jag är just nu helt ointresserad av symptomet- bota det uppenbara tränarproblemet i stället! Om handlingskraften för detta saknas, hoppas jag ändå att vi sopar den där smörjan under mattan, eftersom just detta fall är så mycket mindre viktigt än truppens totala underprestation.

Men bäst av allt: Åsa har fingertoppskänsla, utstrålar smart Bajenhjärta med lyskraft vida större än tidigare VD:ar och verkar faktiskt vilja någonting. Humor i form av AVGÅ ALLA-tishan som jag verkligen hoppas blir verklighet och inte bara var ett coolt Rickmerskämt. Åsa är en riktig Bajenledare och hon har min fulla respekt.

Annonser
Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

8 thoughts on “Anteckningar från ett Nackskottsrum

 1. Benny

  Åsa är bara en marionett för Apel. Wanna bet?

 2. BäS

  Ska vara att jag värderar PF (och Linus?!) bra mycket högre än B&B, de har liksom yrkesmässigt inte visat ett uns av vad som åtminstone jag förväntade mig av dem. Erfarenhet från superettan var ett av argumenten… jaha, och vad har det hjälpt då?

 3. jn

  Benny: Apel har inget att säga till om i de ekonomiska frågorna. Han är styrelsens sportsliga representant, och han ryker nästa årsmöte. Det garanterar jag.

 4. Yes. Wanna bet.

 5. Joakim

  Vad sade Patric om arenan? Och var det nåt han kunde publicera på bloggen sin eller var det bara nåt han fått tillåtelse till att visa till ett slutet sällskap liksom, som några gånger förut?

 6. Markarbeten pågår, byggstart i slutet av året; allt verkar gå enligt plan, förutom några nyinritade vip-(alla tänkte ”Bearnaise”) platser som dock inte kommer att störa klacken. Inga stora nyheter, såvitt jag kan bedöma…

 7. BäS

  Patrik skulle börja jobba med bloggen nu igen efter lite sommaruppehåll. Så det kommer säkert något snart. Det han sa av väsentligt var väl att det blir 2 etage som är lika stora i kapacitet. Nedre på 15 rader och övre blir ju lite olika. Inga loger vid klacksektionen… ja, det var kanske lämpligt.
  Man jobbar med färgsättning nu och håller på och pålar, man får tydligen inte börja jobba oven jord ännu.

 8. agdv

  Ord och inga visor om tränarduon! Håller dock med om vart enda ord. Har aldrig sett ett så svagt ledarskap – i något sammanhang. Och har aldrig sett en tränarstab som fått ut så lite av befintliga spelarresurser i förhållande till potential.

  Vore det inte både billigare och bättre om spelarna klunsade om vem som skulle leda träningarna och vem som skulle ta ut laget???

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: