Stoltheten och Clintankommissionen

Det är fördjävligt att det skall behöva ta två veckor, nästan, innan vi får se Hammarby spela fotboll igen. För det är mycket roligare än att se ledningen/styrelsen försöka dribbla bort varandra i korridorerna.

Men det är skönt att Linusaffären gick igenom efter vad som framstår som något mer rimliga avbränningar på vägen än de som nämndes inledningsvis.  Linus är en bra grabb och det är skit att han skall ha hamnat i kläm.

Jag tänker själv fokusera på två saker: stolthet över Linus utveckling och det faktum att klubben inte längre är akut konkurshotad.

I andra hand vill jag verka för två saker:

 • UT med AEG, dessa hjärtlösa paragrafryttarpajasar, ur styrelsen. Jag förstår fortfarande inte hur dess talesman Per Magnusson självgott kan stå på vårt supportermöte och liksom göra en positiv grej av att han varit med i bolagsstyrelsen sedan början av tvåtusentalet. Vad tusan – han kan ju inte svära sig fri från att ha varit en av de som kört skeppet rakt in i isberget till tonerna av ”Närmare Korpen till dig”. Om AEG’s sorti måste finansieras med privata (muhuhahahaaaa) pengar, so be it. Men låt oss skärskåda finansiärerna innan vi accepterar dem. Och jag förutsätter att vi supportrar får en chans att bidra. Med privata pengar om så önskas.
 • Haverikommission. Eller tystnad. Antingen så finansierar vi själva en opartisk utredning – kan inte Bajen Aid och några till (jag är med!) hyra in typ Inga-Britt Ahlenius (eller Clint Eastwood, Clintankommissionen!) eller någon för att reda ut alla transaktioner sedan bolaget bildades – så att ALLT kommer upp i ljuset. Eller så tystnar vi med våra halvkvädna rykten om att den direktören och den agenten och den torpeden och en tysk och Bellman spelade under täcket i den övergången och den undergången. Småskit som sprätter längs väggarna är ingen betjänt av.

Å så tar vi tre poäääääng.

Annonser
Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

2 thoughts on “Stoltheten och Clintankommissionen

 1. FåtöljStrategen

  Ett lite rimligare upplägg?

  Smaka på den här formuleringen:

  ”Då det gäller uppgifterna om en stor summa pengar till en italiensk advokat så utgår ingen sådan ersättning från Hammarby Fotboll.”

  Men om någon annan part betalar 800KEuro till ”advokatbyrån” då?

  Vidare, om man gör en liten överslgsberäkning:

  Bajen får 17 MSEK brutto.

  Agentkostnader à 7% (17.000.000×0,07) = 1,19 MSEK
  Sundsvalls andel à 15%(17.000.000×0,15) = 2,55 MSEK

  Bajens Netto = 17 -1,19 -2,55 = 13,26 MSEK

  Det vill säga ungefär lika mycket som skulle bli resultatet med Wessléns scenario. Notera att Wesslén aldrig sa att 2.5 MEuro skulle gå direkt till Hammarby när han uttalade sig i radio.

  (Som sagt det luktar lite lurt)

 2. Grönvita

  Varför tror du att en rak fråga ska få ett rakt svar utan kryphål? I så fall hade det inte varit någon nytta med all den mediaträning som det läggs tid och pengar på.

  Det är något slags val på gång nu också och där kan du höra fler exempel på hur man tillämpar mediaträning för att slippa svara rakt.

  Bra att vi nu får en ekonimisk bas för att fortsätta och säkra jobbet med en ekonomi i balans och en organistaion som fungerar. Det har aldrig fungerat förut i Hammarby, men någon gång ska ju bli den första och Åsa sa i alla fall de rätta sakerna innan hon hoppade av.

  Ståndsrättsprocesser har aldrig gett någon positiv energi och är bara slöseri med tid och kraft. Även om tjära och fjädrar med gatlopp längs Götgatan låter roligt så är det inte det. Alla verkar inse var rötan finns. Rösta bort den och lös problemet den vägen i stället så vi kommer snabbare framåt.

  Spara överskottsenergin till läktaren och stötta laget med den så blir det till en positiv nytta för klubben i stället. Det är bästa sättet räcka fingret åt de som försökt sänka oss.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: