F4#5: aldrig underskatta vardagsträningen

Plötsligt börjar det ringa. Och SMS trillar in. Våra fantastiska kompisar i Heleneborgs Båtklubb har noterat att snön fallit tung på Klaras båthus. Några av aluminiumstöttorna har till och med böjt sig under tyngden. Och vips blev ambitionen att åtminstone vila hela torsdagen för att vara i fin form under fotbollsmatchen helt inaktuell. I vilans ställe blir det tre timmar snöskottning. Och då menar jag inte som i att skotta litet gångar. Nej, på ett båthus ligger snön två meter upp i luften och högre. Och allt måste göras direkt, annars skiter det sig i både det blå skåpet och i båthuset. Inget val och hur fanken gör man för att avlägsna snö som lagrats på ett presenningstak som hänger över vår fina gamla träsnipa likt åtta rejäla hängbukssvin?

Alltsammans utvecklas till ett frenetiskt, tre timmar långt gympass. Man trycker på presenningen med kvasten, hoppar och stöter bort snön i samma rörelse (har du provat tio rejäla upphopp, kan du testa femtio med skivstång för att haja var på power-thighs-skalan detta ligger). När vi kommer till de fyra hängbukarna över båten finns inte plats för detta, då ligger hr Öberg i stället på rygg på båtdäck och trycker bort snön med fötterna. Allt detta, givetvis, samtidigt som fru Öberg klättrar omkring som en båthusindian utanpå båthuset och skottar bort det som den bulldozerliknande maken puttat ned från nocken.

Men det går bra och så småningom har sådär åtta-tio kubikmeter snö rensats bort från taket och kanske, kanske, kommer vi ihåg att hålla rent på taket tidigare under resten av säsongen. Gissningsvis har vi bränt motsvarande en pizza och två stora stark under de här timmarna. Per person.

I övrigt bjöd den gångna träningsveckan på två vanliga gympass, ett löppass och en riktigt intensiv fotbollsmatch. Att vikten rasar under dessa betingelser är kanske inte så konstigt; från 102% av utgångsläget (december) till 97,4% . Det måste man vara mer än nöjd med.

Sens moral: underskatta aldrig vardagsträningen.

 

Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

Kommentarer inaktiverade.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: