F4 #9

Snart dags. De få blogginlägg med rubriken F4 #någonting går mot sitt slut. Fet Författares Färd mot Formen – kampanjen är på väg mot mål. Men det återstår förstås att ta sig några varv runt stan lördag den 28 maj först. Kommer det att fungera? Troligen.

Löpträningen har gått finfint. Gymträningen likaså. Närvaron på fotb0llen har inte störts alls av skador. Peppar, peppar. Det enda som inte har gått som tänkt är märkligt nog viktminskningskampanjen. 7 kilo har försvunnit sedan årsskiftet, men det gick å andra sidan ganska snabbt och sedan den första gränsen nåddes har vikten i stort sett legat still.

Men det har inte löpformen. Inte helt oinspirerad av Offside/Filters reportagebok ”Born to run” har jag hittat en delvis ny och mer avslappnad löpstil som gör springandet ännu roligare. Där en mil gick stökigt, tröttsamt, långsamt och plågsamt under tidig vår, känns den mer som en bagatell. Famous last words.

Suget här här. Jag VILL ut varje dag och springa. Och lättheten i steget – givet att jag är en kille över fyrtio som väger en bra bit över 75 pannor –  har återkommit.

Lätta löpvändor, max 7 kilometer denna vecka. Och sedan, på lördag, gäller det.

Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

Kommentarer inaktiverade.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: