En ny dag i Bajenland

Ja. Fantomenstajlen funkar ju. Roger är väck, länge leve nytillträdde Roger! Jag vill gratulera Roger Sandberg till Sveriges mest utsatta sportjobb just nu, och hoppas förstås att han inte gör en Thom.

Reaktionerna från medbajare har varit både väl- och helt obalanserade. Panikåtgärd, anser vissa. Cover-your-ass-operation från den sportsliga ledningen, säger andra. Vad-som-helst-som-innebär-förändring säger de kortsiktiga.

Du som läser min blogg med någon regelbundenhet kanske kan gissa att jag applåderar förändringen. Vi har alltjämt en chans och jag vill påstå att vi egentligen BORDE ha materialet för att kunna gå upp redan i år. Vilka var det som spöade Kalmar i fjol och bjöd gott motstånd mot Helsingborg i seriefinalen? Samma lirare som nu inte ens får till det mot Brage.

Tror fan att det behövdes en förändring i ledarskapet.

Men morgonen kom inte utan nyheter som gör mig upprörd. Om det Ex-Roger säger i dagens DN, att målet var att komma upp i Allsvenskan till 2013 stämmer, då har vi alla blivit förda rejält bakom ljuset. Rejält. Jag hoppas att Gustaf Grauers eller Salle går ut och dementerar den uppgiften under förmiddagen redan.

Och DN skriver om det pajjigaste jipponamnet på en ickestadsdel någonsin: ”Lower Ring Side” som benämnning på området nere vid Kanalplan.  För mig känns allting som när man var fjorton och ägnade mer tid åt bandnamnet än att öva gura. Själv bor jag ju i huset som rent formellt ligger i SoFo’s yttersta utkant, faktiskt alldeles NORR om Folkungagatan. Skall vi kalla det SoFo Gate Mansion, kanske? Eller bor vi i ReTjaFoOst – den gyllene rektangel som formas av Renstiernas, Tjärhovsgatan, Folkungagatan och Östgötagatan?

Nä. För mig är allt det här Bajenland.

( Däremot är DN’s grepp – som inte alls tas fullt ut – om alla små personliga butikers plötsliga dödsfall – intressant. I år har vi bott i samma kåk i 20 år och under den tiden har ju ALLT förändras. Kanske något att blogga vidare om?  )

Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

One thought on “En ny dag i Bajenland

 1. Åke Björk

  Som ordspråket säger :” Det är fegt att sparka npå en som redan ligger” och det är precis vad DN sporten sysslat med en längre tid.
  Men för en HAMMARBY-IT som jag bryr jag mig inte ett barr.Mitt hjärta för Hammarby fick jag för 63 år sedan då jag som 7 årig parvel fick agera boll-kalle åt Plutten, Stickan nere på Kanalplan. Att få ta del av den tidens Hammarbykänsla är något som sitter djupt i hjärtat och den kan varken opålästa journalister ändra på.För mig får man kalla vår stadsdel för vilka jipponamn som helst, själv vet jag att min del av Södermannagatan var mitt territorium och där varje grabb var Hammarbyare.
  Hissen går upp och ner precis som livet och Hammarbys liv.
  Med söderhälsning från: ständig medlem nr 99
  i den finaste klubben i mitt hjärta.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: