Ninna snubblar vidare. Dock i rätt riktning

Hon går att lära! Idag går Ninna Engberg ut i ett överslätande inlägg på Arenabloggen för att hantera den skitstorm som utbröt efter hennes märkliga uttalanden i förra veckan.

Inlägget följer – och det måste jag någonstans uppskatta – krishanteringsformulär 1A för situationen När Du Dabbat Dig Rejält. Och det kunde ha varit riktigt bra.

Men redan i första meningen visar Ninna att hon inte förstått skälet till reaktionerna, eftersom hon skriver:

”De senaste dagarna har jag mötts av starka reaktioner från Hammarbysupportrar med anledning av att Djurgården nu har bekräftat att de vill flytta till Stockholmsarenan 2013.”

Så är det ju inte. Hon möttes av starka reaktioner därför att hon 1) välkomnade Djurgården att sätta sin prägel på arenan 2) hade mage att påstå att Djurgården inte skulle vara lika otäckt som ”AIK” eftersom hon (då) inte mottagit några reaktioner från Hammarbyhåll. Well… reaktionerna har anlänt.  

I dagens inlägg fortsätter Ninna att berätta om de reaktioner hon fått och om reaktioner som kliver en bra bit över gränsen. Jag håller HELT med henne om att det inte är okej att hota henne som person eller kränka henne med olika tillmälen. Punkt.

Vidare: Som sig bör när ett uttalande vållar debatt, anser sig Ninna antingen felciterad, hårdvinklad eller lösryckt ehuru korrekt citerad:

Eftersom det här är en så laddad fråga, så har också media valt att vinkla väldigt hårt. Det är som säkert många förstår mycket svårt att själv styra över hur man citeras och framställs i media. Det blir lätt fel om uttalanden tas ur sitt sammanhang. 

Jaha? Så i vilka stycken är du felciterad? Eller lösryckt? Vad menade du egentligen?

Därefter tar Ninna upp bakgrunden till bygget av Nya Söderstadion som hon envisas med att kalla ”Stockholmsarenan”. Bortsett från en ren faktabakgrund säger Ninna ”Vi var tydliga från allra första början att Stockholmsarenan är öppen för samtliga lag inom Stockholmsfotbollen som vill spela där.”

Jag har inte all information i den frågan. Men det har inte förekommit någon arbetsgrupp tillsammans med någon av de andra Stockholmsklubbarna eller dess fangrupperingar om hur saker och ting skall utformas. Det arbete som gjorts – rätta mig den som kan bevisa att jag har fel – för att skapa ideala förutsättningar för fotboll på Nya Söderstadion, har gjorts av Hammarby Fotboll och Hammarbys fans.  Och det är inga småsaker som har åstadkommits i det arbetet, tvärtom har Hammarby svarat för många förbättringar som är av avgörande betydelse för arenans framtida användning och lönsamhet. Med andra ord: det finns troligen någonstans ett policydokument som kan visa att Ninna inte far med direkt osanning i påståendet, men det konkludenta handlandet från AEG’s sida ”Hammarby har suttit med vid ritbordet från dag ett” antyder onekligen att det är för Hammarbybruk när det gäller fotbollsarrangemang som arenan utformats. Och då blir det naturligtvis magstarkt att hälsa Djurgården välkommet att ”sätta sin prägel” på arenan. Eller skall vi bara vara tacksamma och hålla snattran för att vi fått vara med och hjälpa till på ett sätt som gynnat både Hammarby och – inte minst – AEG?

Härefter gör Ninna en liten utflykt i retoriskt syfte där hon berättar om de bra saker som AEG gör just nu för Hammarby. Jag gillar att se att det görs många saker för att stabilisera klubbens ekonomi. Huruvida detta kommer att ge resultat eller ej, återstår att se. Det vi hittills kan mäta, dock, är två ting: 1) att Hammarby Fotboll för AEG varit en rätt billig inträdesbiljett för att FÅ driften av hela Globenområdet. 2) Att de tidigare tre ledamöterna som arbetat för AEG i Hammarby Fotbolls styrelse INTE gjort ett bra jobb. (Låt oss vara överens om detta utan att gå in i pajkastning. Och ja, jag håller för övrigt med om att många av de ledamöter som varit utsedda av Hammarby IF FF inte heller gjort ett särdeles grannlaga jobb. I annat fall hade vi inte varit med klubben och dess ekonomi på den plats där vi nu är. )

Jag tror att de nya representanterna för AEG gör bättre ifrån sig än de tidigare i styrelsejobbet. Men det är på tok för tidigt för en utvärdering. Och då är det naturligtvis extra olyckligt med Ninnas uttalanden. Lösryckta, felciterade, hårdvinklade eller ej.

Sedan kommer en liten fuling. Hon ”förstår” vår situation men säger ”Det är dock under den förutsättningen som Stockholmsarenan byggs, det är en multifunktionsarena för alla Stockholmare”.

Ack, dessa politiska uttalanden. Ack dessa försök att slingra sig ur sakfrågan: Har någon ifrågasatt att detta skulle bli en multifunktionsarena för alla Stockholmare? Nix. Vi välkomnar Rugby, Hockey, Monstertruckar, ZZ Top, Juholt-on-Ice och alla andra arrangemang med öppna armar. Utom AIK fotboll och Djurgården fotboll i egenskap av ”hemmalag”. Och det vi diskuterar rör MINDRE än 10% av arenans potentiella intäkter. Djurgården är inte kända för att ha en stor hemmapublik, ens i Allsvenskan. Det lär finnas gott om andra arrangemang att lansera med väsentligt högre intäktspotential.

I slutet av inlägget gör Ninna rutinerat det alla utsatta för skitstormar gör: hon vinner tid. Hon berättar om kontakter med Bajen Fans. Jag väntar på Bajenfansens bild av det mötet. Hon säger: Som i alla tider av förändring så är information viktigt och vi tar på oss att bli bättre på den biten.  

Jamen, vad fint! Och så utlovas det informationsmöten. Det skall bli intressant.

Så vad skall man egentligen tycka?

1. Det är bra att hon tar bladet från munnen och försöker ge sin bild. Även om det blir slirigt, snubbligt och i några fall direkt osant så försöker hon i alla fall göra någonting mindre ovettigt av läget.  Det är en av de saker jag efterlyste i mitt förra inlägg.

2. Hennes argument håller definitivt inte hela vägen. Som om någon väntat sig det.

3.  Måste Ninna avgå ur Hammarby Fotboll AB’s styrelse ? Juryn är ute fram till och med det utlovade informationsmötet. Återkommer om detta.

 

 

 

Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

Kommentarer inaktiverade.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: