Carema, Zlatan & Alvin. Samt gänget.

Ja fyfan. Att dom vågar! Ha reklam på Stureplan! Stureplan som är en bastion för det genuint svenska, icke-kommersiella och lågmälda. Som till exempel en fet djävla storbildsskärm som visar Petter och Lasse Berghagen – se där ideologisk skolning för storstadsbor i bratsåldern.  Klart att man känner sig smutsig när Ålandsbankens neonskylt  får konkurrens av DISNEY.  Det är ju direkt stötande att de kommersiella oskulderna på nedre Östermalm eller Övre SoSo eller vad det kan tänkas kallas, tvingas titta på USA-designade mjukisdjur. Man kan känna sig smutsig för mindre.

Kommersialismen är på återtåg, så mycket är klart. Carema är roten till allt ont. Inklusive problemen med tv-eken. Zlatan däremot: vilken helyllekille och man unnar honom verkligen att sälja 300 000 inbundna böcker till svenska fotbollsfans. Naturligtvis kommer alla intäkter från det projektet att stanna i Sverige, inte hamna i något italienskt skatteparadis. Eller kan Zlatan också ha skatteplanerat? Har någon vägt hans bok? Har någon vägt Prinsens före detta scampi- numera sorgligt klena räk-sallad? Den väger lättare än ett riskkapitalistsamvete, den.

Ja, det är faktiskt inte ordning på någonting. Kanske borde man skylla på Grekland. Eller han den där franske horbocken.

Annat var det när Åby Ericsson ledde fotbollslandslaget. Då kunde man alltid spela piano och sjunga tillsammans.

Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

Kommentarer inaktiverade.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: