Nu är vi litet Bajare här, va?

Dom säger att Henrik Kindlund blir ny VD för Bajen och det kan dom säkert ha rätt i. (UPPDATERING: Nu är det klart!)  Invändningarna kommer att vara två.

1. Han sitter i något som vi alla ogillar. Disciplinnämnden. Men där har han, som bland annat redaktör Gelin påpekar, bara suttit någon månad.

2. Man kan formulera det på många sätt, men Kindlunds intåg i valberedningen och det faktum att flera av de han utsett till styrelsen (IF FF-styrelsen, som sedan utser AB-styrelsen, alltså) nu utser honom till VD kommer att ses som rundgång.

Så. Då har vi snackat om det. Och det självklara motargumentet att det inte är Poolarna utan Poolia som rekommenderat Kindlund och att styrelsen också består av flera skarpa personer, till exempel finansiärernas egen representant Martin, superjuristen Lasse Nilsson och AEG-killen som gav oss Greg, som Kindlund INTE tagit in i styrelsen på något vis får också tala för något.

Därför tänker jag föreslå följande. Låt – om det nu blir han – Henrik Kindlund få en chans att göra nytta. Låt oss vara bajare och inte falangnissar eller svarta gnällbältes-bärare och ge honom tid att ta tag i bolaget.

Som säsongen har börjat och som bolaget just nu är kapitaliserat är risken ganska hög att det här blir ett rätt bra år.

Jag har funderat litet till på det här med Kindlund sedan jag skrev de första noteringarna i ämnet och jag skulle vilja säga ytterligare två saker:

1. Jag har träffat honom ett par gånger och resonerat om bajenrelaterade saker. Han gör ett hungrigt och slipat intryck. Utan jämförelser i övrigt skulle jag vilja påstå (och jag ber att få påpeka att jag har tillbringat rätt många år av mitt yrkesliv med att bedöma ledare och deras potential, i min roll som finansanalytiker) att vi i Kindlund har fått in väldigt mycket mer energi i ledarrollen än hos Äpplet eller stackars Micke Andersson.  I jämförelse med Åsa tror jag att hans enda nackdel är att han inte är en lika självklart säljande typ, men det tror jag å andra sidan att Henrik kompenserar med att hetsa våra redan anställda säljare att vara mer säljande än någonsin om livet är dem kärt.

2. Låt oss anta att den kritik som nu framförs på forumen om den Kindlundska konspirationen är sanna. Om så är fallet, har vi en VD som verkligen velat bli det i tre-fyra år och jobbat målmedvetet för att ta posten. Det är i sådana fall ingen dålig merit. Fotbollsaffärer är på gott och ont ingenting för känsliga dunungar.

 

 

Annonser
Categories: Uncategorized

Inläggsnavigering

One thought on “Nu är vi litet Bajare här, va?

  1. Fråga: Får han sitta kvar i disciplinnämnden och vara vd för bajen? Hoppas isf att hans blotta närvaro kan förhindra nya Davies-skandaler i framtiden.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: