Bajenläget: ”Bara en dåre….

…tror att man kan uppnå bättre resultat än tidigare utan att agera och byta metod.”

Jag minns en sommar nära oss alla. Det var i fjol. Bajen lirade faktiskt inget vidare. Men vi trodde liksom att vi… eftersom vi ju ändå hade varit i cupfinal med nästan samma trupp och Runa… och Pålle… och yada, yada. Vi trodde alla fel. Utom gnällspikarna som sa ”det här går åt helvete”. Det gjorde det visserligen inte, men vi var ju verkligen inte långt ifrån. En Bojansk vänsterdoja ifrån konkurs och Bajenlands närmast atlantiska nedsjunkande i havet. Nä, kanske inte så illa, men i vart fall inte långt ifrån. 

I år har vi (du kanske läste min krönika om Ödet på officiella?) haft ett djävla oflyt. Både med bollar som kunde gått in – t ex Guldborgs sköna nick i stolpen mot Frisyriska – och skador. Speciellt skador. Jag menar W:T:F? 

Så vad gör man? Reaktionerna har varit många i Bajenland. ”Shit, där rök säsongen” är väl den rådande stämningen och om jag skulle säga att jag står fast benhårt vid min krönika om varför vi går upp i Allsvenskan redan i år… skulle jag kanske dumpositivförklaras för evigt. En gång till. 

Men här är poängen med detta snabba blogginlägg: har du märkt hur den sportsliga ledningen jobbar i år? I takt med att skadorna rasat över oss (och tacka gud för att skadorna kommer när transferfönstret är öppet) har man faktiskt värvat. Och jag hävdar att vi hittills har plockat in kvalitet. Ledgerwood är vår bästa defmitt. Han lämnar faen inte en yta obevakad. Någonstans. Guldborg är en eminent back. Och Adelstam, jag bettar på att första målet kommer i nästa match. Vi har inte haft någon bättre forward på länge, vilket säger en del om vårt forwardläge också. Jag tänker inte bedöma exakt hur bra alla dessa värvningar, liksom dagens nyhet med Luis Antonio Rodriguez, kommer att vara på tre års sikt. Men det HÄNDER saker. Hade det gjort det i fjol med den handlingsförlamning som då rådde? Hade det skett tidigare? Nej. Verkligen inte. 

Sant. Det går inte att säga att en argentinsk 27-åring med en låneperiod i Skansen United är ett klipp. Men allvarligt talat: trodde BP att de gjorde en fantastiskt värvning när de fick in vår superskadebenägne, stöddige forward? De som värvade Freddy Söderberg hade kanske inte trott att de värvade en skyttekung när de fick in denne genomsympatiske, men på Söderstadion i grönvita färger helt poänglöse kant- och boxspringare.  Min andra poäng är. ”Det kan faktiskt funka också”. Den som inleder dagen med att döma ut värvningen på #bajen -twittret kanske borde ge killen en chans? Lex Freddy, Lex Vlado, Lex Pablo… folk som inte lyckats i ett lag, kan lyckas i ett annat. 

Fyra nya spelare i en trupp som har ett gäng tongivande personligheter på bänken det KAN inte vara automatisktfel. Det KAN vara rätt också. Jag föreslår att vi håller tummarna för just det. Och att vi ger alla de här lirarna vårt stöd. Kan vi rentav komma på något nytt sätt att locka fram det bästa i spelarna? 

Precis som Mike Hammerbee i min senaste officiella krönika, tänker jag fortsätta att tro på Bajen tills Södermalm sjunker i havet, med sånger och minnen och legender som enda arvegods till efterlevande civilisationer. 

Avslutningsvis vill jag be dig, käre Bajare om en tjänst. Min debutroman (huvudpersonen i den är för övrigt Söderbo och assisterande knattetränare i Bajen) EN JAGAD MAN är just nu med i en tävling om att bli ljudbok. Gå in på den här länken och klicka på/rösta på EN JAGAD MAN och du skall ha min eviga tacksamhet. 

 

 

 

 

 

Kategorier: Uncategorized | Etiketter: ,

Inläggsnavigering

Kommentarer är stängda.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: