Regina Kevius sista självmål

Jag läser den här intervjun med Regina Kevius och häpnar. Hon har förvisso varit i blåsväder förut och fått ta tillbaka sina ord, och jag hade hoppats att hon fått äta upp dem med en extra bägare självinsikt utan extra kostnad. 

Men så är nu inte fallet. Självinsikten är tydligt ersatt av en närmast karikatyrmässigt moderat teflonpamphållning och sakargumenten antyder att det har brunnit i en kontaktledning norr om själens Herrljunga, varför alla tåg står stilla på den Keviuska bangården. Lyssna på de här argumenten, till exempel: 

Kevius: Idrottsnämndens fokus är barn och ungdomsidrott

Jodå: Ställ damfotboll mot barnidrotten bara! Ett klassiskt retoriskt grepp, a la  ”invandrare mot fattigpensionärsvälfärd” hos SD. Och fundera över vad effekterna blir av att flytta fotbollsspelande tjejer på söders främsta förebilder till andra sidan stan, så att det blir rejält svårare att slinka ned och spontantitta med familjen. 

Kevius: Jag kan konstatera att Djurgårdens herrar åker till Stockholmsarenan.

AOOOW, don’t get me started. För att spara tid påpekas här två uppenbara argument

* TVÅ FEL GÖR INTE ETT RÄTT. Jag undrar om NÅGON med äkta Djurgårdssympatier är nöjd med det nuvarande läget. 

* Det är en viss liten skillnad än så länge på publiktrycket på herr- och dammatcher. Damfotbollen har precis börjat bygga tryck och om fem år, kanske vi har nått en rejäl publik även för dem. OM inte politiker utan förståelse för verkligheten förstör allting, förstås. Kevius är på god väg nu. 

Man kan argumentera ännu längre. Det ska jag inte göra. Hunden vill gå ut. Men låt mig bara peka på två saker till. 

1. Det handlar om 30 miljoner, om jag är rätt underättad. Utslaget rent redovisningstekniskt på ett antal år, i en stadsbudget på 35 miljarder där Idrottsförvaltningen disponerar mer än en halv miljard och man därtill kan anslå EN miljard för förbättrade cykelbanor. You do the math. Förresten: har någon övervägt att ta hjälp av Bajenvänliga sponsorer? 

2. Kanalplan är ett kulturarv av rang. Att kunna spela elitfotboll där är naturligtvis oerhört betydelsefullt. Skulle Regina Kevius kunna tänka sig att spela opera på Tele2 Arena också och bygga marknadshyressatta bostäder på Gustav Adolfs Torg? ”Jag noterar att diverse stora kulturpersonligheter kan tänka sig att spela på Tele2, så varför inte subventionerade operasångare?” 

Det finns egentligen bara en positiv sak i hela den här soppan. Mycket talar för att detta är Regina Kevius sista självmål på ett bra tag. Jag tror faktiskt att det kan ha funnits Bajare och andra söderortsboende damfotbollsentusiaster som röstat på moderaterna i kommunalvalet tidigare. Men dessa röster torde efter detta söka sig till andra, vettigare alternativ. 

För övrigt måste man ju undra. Fanns det inte en dumhetsformel i Harry Potter-böckerna? ”Kevius Maximus” eller något sådant? 

#endofrant

Kategorier: Uncategorized

Inläggsnavigering

Kommentarer är stängda.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: